Dolgit gel protiv bolova 100ml

s ekstraktom arnike, uljem planinskog bora, ružmarina i kadulje

Medicinski proizvod

Područja primjene: Gel s učinkom hlađenja kao dopuna terapiji vanjskog liječenja akutnih bolova u mišićima i zglobovima, posebno kod nagnječenja, istegnuća, uganuća i preopterećenosti.

Sastav: voda, denaturirani alkohol, PEG-60 hidrogenirano ricinusovo ulje, pantenol, aroma (ekstrakt arnike, ulje ružmarina, ulje kadulje, metilsalicilat, ulje planinskog bora, kamfor, mentol, miris), akrilati/C 10-13 akrilat krospolimer, propilenglikol, kalijev sorbat, limunska kiselina, alantoin, bojilo zelena borovina, natrijev hidroksid.

Doziranje, način i trajanje primjene: Samo za vanjsku primjenu! Ovisno o potrebi, nanesite do 3 puta dnevno 1 – 2 cm gela na bolno mjesto i utrljajte. Gel se može upotrijebiti i za masažu bolne regije. Kod zatvorenih ozljeda kao što je npr. nagnječenje, s masažom bi trebalo krenuti najranije nakon 48 sati. Ne pokrivajte kožu. Nakon upotrebe ruke temeljito operite vodom i sapunom!

Kontraindikacije: Ne upotrebljavati u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka.

Mjere opreza i napomene:

Tegobe koje se liječe mogu imati različite uzroke. Ne dođe li do poboljšanja, posavjetujte se s liječnikom.
Ne upotrebljavati tijekom trudnoće i dojenja, eventualno tek nakon što se posavjetujete s liječnikom.
Ne upotrebljavati za djecu mlađu od 6 godina; kod dojenčadi i djece mlađe od 2 godine postoji opasnost od grča u grkljanu.
Izbjegavajte dodir s očima – ne upotrebljavati na licu i sluznicama.
Ne upotrebljavati na otvorenim ranama.
Ne upotrebljavati istovremeno s lijekovima i posebnim sredstvima za kožu (vremenski razmak mora iznositi najmanje 24 sata).
Ne upotrebljavati kod osoba s bronhijalnom astmom i drugim bolestima dišnih putova.
Sadrži eterična ulja, kamfor i mentol.

Interakcije s drugim sredstvima: Zasad nisu poznate.

Nuspojave: Zasad nisu poznate. Ako protivno očekivanjima, kod sebe primijetite nuspojave, informirajte svojeg liječnika ili ljekarnika.

Farmaceutski oblik i sadržaj: 100 ml gela